Projecten

PROJECTEN

KnoopPunt / Knoop in Actie

 

Knoop in actie was een initiatief dat naar aanleiding van vraagstukken en opinies met betrekking tot de hedendaagse westerse samenleving ontstaan is. Knoop in Actie verzette kleine acties in de openbare ruimte met betrekking tot verschillende onderwerpen. Deze actietjes bestonden onder andere uit stickerbombing, mini kunstwerkjes en miniperformances.

 

Aansluitend op deze kleine acties werden er KnoopPunten georganiseerd. Dit waren terugkerende interactieve en multidisciplinaire avonden met

 

Alle acties van Knoop in Actie en de KnoopPunten werden bijgehouden op een speciaal opgezette website, waar tevens men idee├źn en gedachten kon posten.

Het Westduinproject

 

Een half jaar lang fungeerde het Westduingebied, een duinlandschap tussen Duindorp en Kijkduin als atelier. Het gebied voorzag in overvloed aan materialen en inspiratie.

 

Zo onstonden er in en rondom deze duinen gedichten, liedjes, scultpuren en bijeenkomsten. Uiteindelijk werden al deze werken gebundeld in een krant, de Westduinkrant.

De horizon voorbij

 

De expositie De Horizon Voorbij vertelt het verhaal van het pand waarin deze expositie plaatsvindt. Verhulstplein nr. 14 werd voormalig bezet door de instelling Parnassia. Deze instelling behandelt en begeleid mensen met psychische problemen

 

3 maanden lang nam ik Verhulstplein nr. 14 als atelier in gebruik om me te laten inspireren en te verdiepen in de achtergebleven verhalen van psychische dwaling. Hier is hier een expositie en performance op lokatie uitgekomen in samenwerking met Die Zeit.

 

Het resultaat is een echo uit een wereld die het gezonde verstand te boven gaat. De expositie De Horizon Voorbij daagt de bezoeker uit het schemergebied tussen rede en waan te betreden en zijn blikveld te vergroten.

De Vergetelheid der Dingen

 

De Vergetelheid der Dingen is onstaan door het maken van lange wandelroutes door Den Haag. Tijdens deze routes ging ik op zoek naar voorwerpen die eens gebruikt werden en vervolgens weggeworpen zijn ter overlevering aan tijd en weersinvloeden van de omgeving waarin zij zijn achtergelaten.

 

Deze voorwerpen heb ik op nauwkeurige wijze geinventatiseerd door de exacte vindplaatsen te noteren, meten, wegen en in te delen op basis van materiaaldichtheid en kleurschakerening. Vervolgens zijn deze voorwerpen tentoongesteld in een secretaire met erboven een kaart waar de inventarisatie van deze voorwerpen te bekijken en te herleiden is naar de betreffende vindplaatsen.

Got Work

 

In opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voooschoten verzorgde ik verschillende openingen voor het Corbulo Werkplein. Een centrum waar de inwoneres terecht kunnen voor alles wat te maken heeft met werk en inkomen.

 

Voor deze openingen maakte ik een film en muziek. De muziek is i.s.m. Leonie Bos (http://www.bellsofyouth.nl/new/) tot stand gekomen. Daarnaast arrangeerde ik een performance van dans, toneel en live muziek i.s.m. Die Zeit.

Zorginstelling 3MaasHave

 

Voor een zorginstelling 3 MaasHave in Maassluis ontwierp ik een balie en entreeruimte. In dit ontwerp zijn de bewoners van deze zorginstelling de grootste inspiratie en het belangrijkste uitgangspunt.

 

Deze zorginstelling huivest mensen met dementie en alzheimer. De kernwoorden voor het ontwerp waren daarom huiselijkheid, herkenbaarheid, rust en warmte.

De Juttersinventaris

 

De Juttersinventaris is een project wat op dit moment loopt en wat voorborduurt op De Vergetelheid der Dingen. De eerste stappen zijn al gemaakt, d.w.z., de eerste wandelroute en het schetsonwerp is verstuurd naar Cultuur en Ondernemen, in de hoop dat dit project uitgevoerd mag worden voor Into The Great Wide Open, een festival op Vlieland!

STUDIO SPACECRAFT is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Den Haag onder nummer 53884876 BTW nummer NL161153422B01 ING Bank rekeningnummer 758 701 810